Om företaget Öhlunds Plåt AB

Vi är ett företag med över 80 år i branschen och med den kompetens och det kunnande osm följer med det så finns vi nu idag i stora , ljusa ändamålsenliga lokaler nere vid Sundbrogatan, bara ett stenkast från Burträsk centrum.

Vi vill arbeta nära våra kunder även om dom ligger långt bort. Detta gör oss flexibla och i och med det också kostnadseffektiva i långa loppet.

Att föra en kreativ dialog med både kund och leverantörer är en av våra grundpelare för att kunna konkurera på marknaden. Att vi vill bemöta våra kunder med respekt och intresse är redan känt, vare sig det gäller ett beslag eller tusen.

Våra huvudsakliga arbeten innefattar fönsterdetaljer i Aluminium (ca 25-30 ton/år), Rostfritt, Koppar, Mässing, Reinzink samt byggnadsplåtslageri och villaventliation, men även svetsning och legoarbeten utförs. Vi tar på oss arbeten såväl åt den stora industrin som åt den mindre konsumenten. Några av våra nöjda kunder: Snidex AB, WB-Trä, Norrlandsvagnar, Skebo, Skellefteå Kommun, NCC, Peab mm.

Vi uppdaterar hela tiden vår maskinpark för att kunna bemöta våra kunders
ständigt ökande efterfrågan.
Gå gärna in under maskinpark och kolla in våra maskiner.

Maskinpark

Vi förfogar över en av kommunens modernaste och största maskinparker för plåtslageribruk, som t ex NCstyrd-klippsträcka med spaltverk, 3 meters Adira NC-styrd gradsax med pneumatisk plåtupphållare som klipper full-längd upp till 7 mm. 3,2 meters RAS Turbobend Plus kantmaskin CNC styrd med full-längds lådverktyg och Touch & More-teknik. 3 meters 100tons Ursviken-kantpress 4-axligt med ljusridå och Cybelec DNC 7400 styrsystem, Amada Octo 334 CNC Stans/Nibbler, samt svetsar, exenterpressar, rundvalsar, falsmaskiner mm mm, för att klara av det mesta av våra kunders förfrågan. Som sagt, komplett för just Era behov.

Vi svetsar i Aluminium, Rostfritt, Koppar, Stål mm. Tig, Gas, Mig/Mag, Punktsvetsning.

Grundare

Företagets grundare plåtslagarmästare Mauritz Öhlund började sin bana hos plåtslagare Gustaf Ramqvist i Piteå där han arbetade i åtta år. Efter tre års anställning vid Kopparverket i Skellefteå praktiserade han en tid i Lycksele, varpå han flyttade till Burträsk och startade nuvarande firma 1939.

Företaget startades i källaren hos Hugo & Lisa Wännström på Kamvägen för att sedan flytta till Långåkersgatan nere vid sjön. Från 1939 och fram till 1970 drev Mauritz rörelsen för att sedan övertas av sonen Bengt som 1980 flyttade till Sundbrogatan i dom lokaler där vi finns idag.

Sonen Anders står som nuvarande ägare efter övertagandet 2003.

Våran målsättning är att ha en bred kundkrets med både stora och små kunder.
Så länge kunden är nöjd med både pris och produkt så har vi lyckats.